Time- en focusmanagement

€ 195,00 (ex. BTW):
Bestellen
Contact opnemen

Hoe T-shaped ben jij al?


Herken je één of meerdere van deze valkuilen van juristen?
 • een overvolle inbox met e-mails;
 • veel interrupties en afleiding in je werkomgeving;
 • slechte concentratie en focus;
 • chronisch tijdgebrek;
 • een planning maken, maar je er niet aan houden;
 • opgaan in de waan van de dag;
 • stress door alles waaraan je niet toekomt.
Je kunt er wat aan doen!

Niet harder, maar vooral slimmer werken!

In deze cursus leer je hoe je niet harder, maar vooral slimmer kunt werken met minder stress en meer plezier.

De vaardigheid om je werk en tijd effectief te organiseren is tegenwoordig onmisbaar. Een slechte organisatie doet afbreuk aan de kwaliteit van je werk en kan chronische stress of andere gezondheidsklachten veroorzaken. Hoe kun je de vele prikkels die op je afkomen goed managen? Hoe hou je overzicht in al die hectiek? In deze geheel op de praktijk van de jurist toegesneden cursus leer je hoe jij jouw werk efficiënt kunt organiseren en hoe je je kunt wapenen tegen chronisch tijdgebrek, gebrek aan focus, continue interrupties en een overvolle inbox. De tips zijn eenvoudig toepasbaar en kunnen meteen geoefend worden in de dagelijkse praktijk.

Wereldwijd behoort planning en organisatie tot de top 5 van meest gevraagde 'softs kills'. De cursus die je gaat volgen is dan ook vooral een investering in je eigen ontwikkeling als T-shaped lawyer!

Deze cursus is onderdeel van de cursussen behorend tot de categorie ‘persoonlijke effectiviteit’: persoonlijke en professionele vaardigheden die je nodig hebt als T-shaped lawyer. De cursus bevat in totaal ongeveer 85 concrete praktijktips, die in de coachingspraktijk van de docent reeds zijn uitgeprobeerd door andere juristen. De ene tip zal voor jou persoonlijk nuttig zijn en een succeservaring opleveren, de andere niet; door veel tips uit te proberen stel je je eigen toolkit samen. Daardoor wordt het geleerde uiteindelijk je eigen leerresultaat en niet een aangeleerd kunstje. Op die manier wordt ook de kans vergroot dat je blijvende veranderingen kunt doorvoeren in je werkorganisatie. De tips zijn voor je eigen know how gebundeld, zodat je deze altijd bij de hand kunt houden en er dagelijks mee kunt oefenen. Aan het einde van de cursus kun je de tips downloaden en printen.

Natuurlijk heeft iedereen persoonlijke valkuilen rondom zijn werkorganisatie, zoals uitstelgedrag, besluiteloosheid, onzekerheid, digitale verslaving, geen grenzen kunnen stellen, perfectionisme, negatief denken, stress, een slechte balans tussen werk en privé e.d. Deze valkuilen en wat je eraan kunt doen worden niet in deze basiscursus behandeld, maar wel in andere online cursussen. Raadpleeg daarvoor het online cursusaanbod.

Staat jouw onderwerp er niet tussen, neem dan contact op met de docent (info@honigcoaching.nl), zodat zij je kan adviseren over de coachingsprogramma’s en andere cursussen die voor jou persoonlijk geschikt zouden kunnen zijn.

Mr. R.P.Y. Honig

Rüna Honig, voormalig advocaat-partner, is coach, docent en intervisiebegeleider en tevens directeur van Honig Coaching B.V., een opleidingsinstituut gespecialiseerd in de coaching en vaardigheidstraining van juristen. Rüna houdt zich vooral bezig met het opleiden en begeleiden van de jurist 3.0, die door praktijkgerichte coaching en scholing in professionele vaardigheden toegevoegde waarde wil creëren in zijn omgeving. Rüna is met haar eigentijdse opleidingsinstituut Honig Coaching B.V. al jaren trendsetter in de markt. Zij was o.a. de eerste beroepscoach in de advocatuur. Rüna geeft cursussen op het gebied van professionele vaardigheden, zoals timemanagement, stress- en gedachtemanagement, profileren, omgevingsbewustzijn, politiek, communicatie- en beïnvloedingsvaardigheden, coach- en begeleidingsvaardigheden, trusted advisory. De cursussen zijn een mix van persoonlijke ervaring en ervaring uit haar coachingspraktijk. Rüna was ruim 23 jaar werkzaam als advocaat en juridisch adviseur gespecialiseerd in arbeidsrecht. In deze periode was zij geruime tijd als partner verbonden aan een middelgroot advocatenkantoor. 

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:
 • ben je je veel bewuster van je eigen gedrag;
 • heb je inzicht in je eigen manier van werken;
 • kun je structuur aanbrengen in je dagplanning;
 • kun je effectiever met je tijd omgaan;
 • ben je beter in staat focus te houden;
 • heb je meer regie en controle over je werk en daardoor voelbaar minder stress.

Time- en focusmanagement

Voor advocaten