Uitstelgedrag, technostress, snel afgeleid, ongeconcentreerd zijn

€ 195,00 (ex. BTW):
Bestellen
Contact opnemen

Ben jij een nomofoob of een procrastinator? Of heb je een andere valkuil?

Hack je valkuilen!

Samenvatting

Herken je één of meerdere van deze valkuilen?
 • beloften die je jezelf doet, maar waar je je niet aan houdt;
 • eindeloos uitstellen (procrastineren) en dan tot diep in de nacht doorwerken, om het toch af te krijgen;
 • als je het ene moet doen, juist het andere doen;
 • altijd bereikbaar en online zijn, overal meteen op reageren;
 • niet zonder je smartphone kunnen (nomofobie);
 • vaak onrustig en gehaast;
 • gevoelig voor afleiding;
 • slechte concentratie en focus;
 • tijd besteden aan dingen die niet nuttig zijn.

Je wilt wel veranderen, maar het lukt steeds niet….

Dit is het turningpoint!

Dit is een unieke mogelijkheid om aan de hand van tips afkomstig uit de coachingspraktijk van de docent door middel van zelfcoaching te werken aan een paar lastige valkuilen, die je enorm kunnen belemmeren in je dagelijkse functioneren.

Een slechte praktijkorganisatie, gebrekkig timemanagement, een stressprobleem, geen plezier meer hebben in je werk, vaak zijn er diepere oorzaken aan te wijzen waarom het minder goed gaat. Je stelt werkzaamheden bijvoorbeeld steeds uit, waardoor je uiteindelijk een keer in de problemen komt of je hebt moeite om gefocust te blijven, omdat je snel bent afgeleid. Wellicht kan je niet zonder je smartphone, omdat je altijd bereikbaar wilt zijn. Maar het kan ook zijn dat je last hebt van perfectionisme en ’s nachts zwetend wakker wordt met die ene vraag in je hoofd: heb ik het wel goed gedaan? Of je bent onzeker en vergelijkt jezelf steeds met anderen. Je kunt ook moeite hebben met het organiseren van je werk en tijd of je vindt het lastig om nee te zeggen.

Er zijn talloze obstakels die zich - naar gelang de persoonlijke aard daarvan - in verschillende verschijningsvormen kunnen manifesteren. Elke professional heeft in min of meerdere mate last van dit soort valkuilen in en rondom het werk. Je hoeft echt niet meteen hulp te zoeken.

Met zelfcoaching kun je veel bereiken!

In deze cursus worden de valkuilen uitstelgedrag, technostress en snel afgeleid en ongeconcentreerd zijn behandeld. Deze thema’s hangen in sterke mate met elkaar samen. Je krijgt de handvaten aangereikt om deze valkuilen aan te pakken en uit je werkleven te verbannen, zodat je effectiever functioneert en meer plezier hebt in je werk. Al deze tips zijn reeds uitgeprobeerd door juristen die een coachingstraject hebben doorlopen bij het moederbedrijf van de Practical Lawyer Online, Honig Coaching B.V. Door deze tips uit te proberen doe je aan zelfcoaching en voorkom je wellicht dat je externe hulp nodig hebt. De andere, genoemde valkuilen worden niet in deze cursus behandeld. 

Mr. R.P.Y. Honig

Rüna Honig, voormalig advocaat-partner, is coach, docent en intervisiebegeleider en tevens directeur van Honig Coaching B.V., een opleidingsinstituut gespecialiseerd in de coaching en vaardigheidstraining van juristen. Rüna houdt zich vooral bezig met het opleiden en begeleiden van de jurist 3.0, de T-shaped lawyer, die door praktijkgerichte coaching en scholing in soft skills en persoonlijke ontwikkeling toegevoegde waarde wil creëren voor zijn omgeving. Rüna is met haar eigentijdse opleidingsinstituut Honig Coaching B.V. al jaren trendsetter in de markt. Zij was o.a. de eerste beroepscoach in de advocatuur. Rüna geeft cursussen op het gebied van professionele vaardigheden, zoals timemanagement, stress- en gedachtemanagement, profileren, omgevingsbewustzijn, politiek, communicatie- en beïnvloedingsvaardigheden, coach- en begeleidingsvaardigheden en trusted advisory. De cursussen zijn een mix van persoonlijke ervaring en ervaring uit haar coachingspraktijk. Rüna was ruim 23 jaar werkzaam als advocaat en juridisch adviseur gespecialiseerd in arbeidsrecht. In deze periode was zij geruime tijd als partner verbonden aan een middelgroot advocatenkantoor. 

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:
 • ben je je veel bewuster van je eigen gedrag;
 • heb je inzicht in hoe je eigen valkuilen je belemmeren;
 • ben je in veel werksituaties effectiever, omdat je je valkuilen kunt hanteren;
 • kost werk je minder energie.

Uitstelgedrag technostress snel afgeleid ongeconcentreerd zijn

Persoonlijke valkuilen in de juridische praktijk voor advocaten