Helperssyndroom, moeite met grenzen stellen en nee-zeggen.

€ 195,00 (ex. BTW):
Bestellen
Contact opnemen
Ben je 24/7 bereikbaar en beschikbaar voor opdrachtgevers? Altijd maar druk met het helpen van anderen, ook al gaat dat ten koste van jezelf? Behoort ‘nee’ niet tot jouw vocabulaire?

Hack je valkuilen!

Samenvatting

Herken je één of meerdere van deze valkuilen?
 • opdrachtgevers in de watten leggen en meteen reageren op hun verzoeken;
 • 24/7 beschikbaar en bereikbaar willen zijn;
 • gericht zijn op de gevoelens van een ander, niet op jouw eigen gevoel;
 • over je heen laten lopen en geen nee durven zeggen;
 • bang zijn om niet aardig gevonden te worden of in en conflict te geraken;
 • bezig zijn met wat anderen denken of vinden;
 • piekeren en negatief denken over jezelf.
Je wilt wel veranderen, maar het lukt steeds niet… Dit is het turningpoint!

Je krijgt nu de mogelijkheid om aan de hand van tips afkomstig uit de coachingspraktijk van de docent door middel van zelfcoaching te werken aan een paar lastige valkuilen, die je enorm kunnen belemmeren in je dagelijkse functioneren.

Een slechte praktijkorganisatie, gebrekkig timemanagement, een stressprobleem of geen plezier meer hebben in je werk, vaak zijn er diepere oorzaken aan te wijzen waarom het minder goed gaat. Je agenda zit al overvol, maar toch neem je die ene zaak van je collega over. Op vakantie blijf je beschikbaar voor een bepaalde stakeholder, omdat je hem niet wilt teleurstellen, ook al heeft de zaak geen haast. Je bent altijd bereikbaar en reageert meteen op elk mailtje, omdat je leidinggevende dat verwacht, denk je. Maar je kunt ook last hebben van onzekerheid, perfectionisme, uitstelgedrag, technostress, een slechte concentratie of je hebt bijvoorbeeld moeite met het organiseren van je werk en tijd. Er zijn talloze obstakels die zich - naar gelang de persoonlijke aard daarvan - in verschillende verschijningsvormen kunnen manifesteren. Elke professional heeft in min of meerdere mate last van dit soort valkuilen in en rondom het werk. In deze cursus worden het helperssyndroom - het grenzeloos helpen en pleasen van opdrachtgevers en andere mensen op of rond de werkplek - behandeld alsmede moeite hebben met grenzen stellen en nee zeggen.

Met zelfcoaching kun je veel bereiken!

Je krijgt de handvatten aangereikt om deze valkuilen aan te pakken en uit je werkleven te verbannen, zodat je effectiever functioneert en meer plezier hebt in je werk. Al deze tips zijn reeds uitgeprobeerd door juristen die een coachingstraject hebben doorlopen bij Honig Coaching. Door deze tips uit te proberen doe je aan zelfcoaching en voorkom je wellicht dat je externe hulp nodig hebt. De andere, genoemde valkuilen worden niet in deze cursus behandeld. Mocht je geïnteresseerd zijn in deze en aanverwante onderwerpen, raadpleeg dan eerst het actuele cursusaanbod. Een aantal van de genoemde valkuilen wordt namelijk in een andere cursus behandeld.

Mr. R.P.Y. Honig

Rüna Honig, voormalig advocaat-partner, is coach, docent en intervisiebegeleider en tevens directeur van Honig Coaching B.V., een opleidingsinstituut gespecialiseerd in de coaching en vaardigheidstraining van juristen. Rüna houdt zich vooral bezig met het opleiden en begeleiden van de jurist 3.0, de T-shaped lawyer, die door praktijkgerichte coaching en scholing in soft skills en persoonlijke ontwikkeling toegevoegde waarde wil creëren voor zijn omgeving. Rüna is met haar eigentijdse opleidingsinstituut Honig Coaching B.V. al jaren trendsetter in de markt. Zij was o.a. de eerste beroepscoach in de advocatuur. Rüna geeft cursussen op het gebied van professionele vaardigheden, zoals timemanagement, stress- en gedachtemanagement, profileren, omgevingsbewustzijn, politiek, communicatie- en beïnvloedingsvaardigheden, coach- en begeleidingsvaardigheden en trusted advisory. De cursussen zijn een mix van persoonlijke ervaring en ervaring uit haar coachingspraktijk. Rüna was ruim 23 jaar werkzaam als advocaat en juridisch adviseur gespecialiseerd in arbeidsrecht. In deze periode was zij geruime tijd als partner verbonden aan een middelgroot advocatenkantoor. 

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus:
 • ben je je veel bewuster van je eigen gedrag;
 • heb je inzicht in hoe je eigen valkuilen je belemmeren;
 • ben je in veel werksituaties effectiever, omdat je je valkuilen kunt hanteren;
 • kost werk je minder energie en heb je meer plezier.

Helperssyndroom, moeite met grenzen stellen en nee-zeggen

Persoonlijke valkuilen in de juridische praktijk voor juristen