Perfectionisme, gebrek aan zelfvertrouwen en onzekerheid.

€ 195,00 (ex. BTW):
Bestellen
Contact opnemen

Hack je valkuilen! 

Ben je eindeloos aan het gedachtelezen: vinden ze me wel goed genoeg? Vergelijk je jezelf voortdurend met anderen? Ben je maar aan het schaven aan stukken tot je er zelf gek van wordt? Zie je enorm op tegen besprekingen, vergaderingen, zittingen e.d.?

Herken je één of meerdere van deze valkuilen?
 • bang zijn het niet goed te doen of door de mand te vallen 
 • te weinig geloof in eigen kunnen angst om fouten te maken en te falen
 • eeuwig aan het corrigeren en eindeloos aan stukken schaven
 • je oververantwoordelijk voelen eindeloos wikken en wegen in zaken
 • altijd bezig met wat anderen zullen vinden
 • piekeren en negatief denken over jezelf
 • lecht kunnen loslaten van het werk. 

Je wilt wel veranderen, maar het lukt steeds niet….

Dit is het turningpoint! 

Dit is een unieke mogelijkheid om aan de hand van tips afkomstig uit de coachingspraktijk van de docent door middel van zelfcoaching te werken aan een paar lastige valkuilen, die je enorm kunnen belemmeren in je dagelijkse functioneren.      

Een slechte praktijkorganisatie, gebrekkig timemanagement, een stressprobleem of geen plezier meer hebben in je werk, vaak zijn er diepere oorzaken aan te wijzen waarom het minder goed gaat. Je bent zo bang dat je het niet goed doet, dat je aan een bepaald stuk gewoon niet durft te beginnen. Je schaaft eindeloos aan stukken, bent jezelf steeds aan het vergelijken met anderen en durft e-mails bijna niet te openen uit angst voor een negatieve reactie. En ’s nachts word je zwetend wakker met die ene zaak in je hoofd: heb ik het wel goed gedaan? Dit kan je behoorlijk dwarszitten en bezighouden.  

Er zijn talloze obstakels die zich - naar gelang de persoonlijke aard daarvan - in verschillende verschijningsvormen kunnen manifesteren. Elke professional heeft in min of meerdere mate last van dit soort valkuilen in en rondom het werk. Je hoeft echt niet meteen hulp te zoeken. In deze cursus worden perfectionisme, gebrek aan zelfvertrouwen en onzekerheid in en rondom het werk behandeld als thema’s. Deze thema’s hangen in sterke mate samen en zijn wellicht zelfs moeilijk van elkaar te onderscheiden. 

Met zelfcoaching kun je veel bereiken! 

Je krijg de handvaten aangereikt om deze valkuilen aan te pakken en uit je werkleven te verbannen, zodat je effectiever functioneert en meer plezier hebt in je werk. Al deze tips zijn reeds uitgeprobeerd door juristen die een coachingstraject hebben doorlopen bij Honig Coaching. Door deze tips uit te proberen doe je aan zelfcoaching en voorkom je wellicht dat je externe hulp nodig hebt.

Mr. R.P.Y. Honig

Rüna Honig, voormalig advocaat-partner, is coach, docent en intervisiebegeleider en tevens directeur van Honig Coaching B.V., een opleidingsinstituut gespecialiseerd in de coaching en vaardigheidstraining van juristen. Rüna houdt zich vooral bezig met het opleiden en begeleiden van de jurist 3.0, de T-shaped lawyer, die door praktijkgerichte coaching en scholing in soft skills en persoonlijke ontwikkeling toegevoegde waarde wil creëren voor zijn omgeving. Rüna is met haar eigentijdse opleidingsinstituut Honig Coaching B.V. al jaren trendsetter in de markt. Zij was o.a. de eerste beroepscoach in de advocatuur. Rüna geeft cursussen op het gebied van professionele vaardigheden, zoals timemanagement, stress- en gedachtemanagement, profileren, omgevingsbewustzijn, politiek, communicatie- en beïnvloedingsvaardigheden, coach- en begeleidingsvaardigheden en trusted advisory. De cursussen zijn een mix van persoonlijke ervaring en ervaring uit haar coachingspraktijk. Rüna was ruim 23 jaar werkzaam als advocaat en juridisch adviseur gespecialiseerd in arbeidsrecht. In deze periode was zij geruime tijd als partner verbonden aan een middelgroot advocatenkantoor.   

Leerdoelen 

Na het volgen van deze cursus: 
 • ben je je veel bewuster van je eigen gedrag
 • heb je inzicht in hoe je eigen valkuilen je belemmeren
 • ben je in veel werksituaties effectiever, omdat je je valkuilen kunt hanteren 
 • kost werk je minder energie en heb je meer plezier.

Perfectionisme, gebrek aan zelfvertrouwen en onzekerheid

Persoonlijke valkuilen in de juridische praktijk voor juristen