Tien lessen in stresspreventie

€ 195,00 (ex. BTW):
Bestellen
Contact opnemen
Dealen met werk-en prestatiedruk

Je moet ergens beginnen en langzaam bouwen aan je toekomst. Wij helpen je dit proces te versnellen. Het doel van deze cursus is om je zoveel mogelijk praktische tips te geven, zodat je handvaten hebt om je gedrag effectiever te maken. Deze cursus behandelt de tien belangrijkste lessen om stress te voorkomen, gelardeerd met tips voor de dagelijkse praktijk o.a. over het omgaan met werkdruk, hoe te overleven op hectische dagen, het organiseren van je dagplanning, verantwoord omgaan met alle technologie om je heen en hoe te dealen met je eigen verwachtingen en die van anderen.   

De navolgende tien lessen passeren de revue:
 • Voorkom stressvolle situaties
 • Richt je op wat je kunt beïnvloeden
 • Weersta perfectionisme 
 • Organiseer je werk goed
 • Stel grenzen
 • Stop met mulititasken
 • Digi-minder
 • Maak elke dag plezier
 • Hou regelmatig pauzes
 • Doe aan positieve zelfreflectie     

Er is tegenwoordig een grote discrepantie tussen wat je als junior jurist feitelijk kan en wat je eigenlijk zou moeten kunnen. Veel talent redt het niet, omdat ze niet weten hoe ze zich in dit spanningsveld van vaardigheden en verwachtingen kunnen handhaven. Hoe maak je van je loopbaan als young professional nu wél een succes? Daar is natuurlijk geen eenduidig antwoord op te geven en er zijn ook vele factoren die je loopbaan bepalen. Maar je kunt je wel bewust voorbereiden op wat je kunt verwachten en je kansen optimaliseren door van andere professionals te leren. 

Versterk je vaardigheden en doe aan zelfmanagement   

Dit is een unieke mogelijkheid om aan de hand van tips afkomstig uit de coachingspraktijk van de docent door middel van zelfcoaching de vaardigheden die je nodig hebt in de dagelijkse praktijk te versterken en op een ontspannen manier te bouwen aan je professionele loopbaan. Je krijgt de handvaten aangereikt om stressproblemen voor te zijn, effectief om te gaan met werk-en prestatiedruk en je werk en tijd efficiënt te organiseren. 

Je krijgt ongeveer 70 praktijktips. Al deze tips zijn reeds uitgeprobeerd door professionals die een coachingstraject hebben doorlopen bij Honig Coaching B.V., waarvan de The Practical Lawyer Online een onderdeel is. Door deze tips uit te proberen versterk je jezelf en ben je mogelijke problemen voor. En dat is wat belangrijk is in deze fase: bewustwording en preventie! 

Dit is deel 2 van de praktijktips voor young professionals. Je hoeft deel 1 niet gedaan te hebben om dit deel 2 te kunnen doen. De delen kunnen los van elkaar worden gevolgd. De tips zijn voor je eigen know how gebundeld, zodat je deze altijd bij de hand hebt en er dagelijks mee kunt blijven oefenen. Aan het einde van de cursus kun je de tips downloaden en printen.

Mr. R.P.Y. Honig

Rüna Honig, voormalig advocaat-partner, is coach, docent en intervisiebegeleider en tevens directeur van Honig Coaching B.V., een opleidingsinstituut gespecialiseerd in de coaching en vaardigheidstraining van juristen. Rüna houdt zich vooral bezig met het opleiden en begeleiden van de jurist 3.0, de T-shaped lawyer, die door praktijkgerichte coaching en scholing in soft skills en persoonlijke ontwikkeling toegevoegde waarde wil creëren voor zijn omgeving. Rüna is met haar eigentijdse opleidingsinstituut Honig Coaching B.V. al jaren trendsetter in de markt. Zij was o.a. de eerste beroepscoach in de advocatuur. Rüna geeft cursussen op het gebied van professionele vaardigheden, zoals timemanagement, stress- en gedachtemanagement, profileren, omgevingsbewustzijn, politiek, communicatie- en beïnvloedingsvaardigheden, coach- en begeleidingsvaardigheden en trusted advisory. De cursussen zijn een mix van persoonlijke ervaring en ervaring uit haar coachingspraktijk. Rüna was ruim 23 jaar werkzaam als advocaat en juridisch adviseur gespecialiseerd in arbeidsrecht. In deze periode was zij geruime tijd als partner verbonden aan een middelgroot advocatenkantoor.   

Doelgroep   

Stagiaires en beginnend medewerkers in de advocatuur, junior-juristen en andere academisch geschoolde juristen met 0-5 jaar werkervaring en academisch geschoolde junior-professionals in een vergelijkbare werkomgeving.   

Leerdoelen   

Na het volgen van deze cursus:
 • is je zelfkennis en zelfinzicht vergroot en weet je waarin je je verder moet ontwikkelen
 • kun je met werk-en prestatiedruk omgaan en heb je inzicht in de factoren die daarbij een rol spelen
 • weet je wat stress is en hoe je kunt voorkomen dat stress voor jou een probleem wordt
 • kan je je werkdag beter indelen en structureren
 • weet je hoe je hectische dagen in goede banen leidt
 • heb je handvaten om jezelf (bij) te sturen

Tien lessen in stresspreventie voor young professionals