Optimaal presteren onder druk.

€ 195,00 (ex. BTW):
Bestellen
Contact opnemen

65 praktijktips en zelfmanagementtools om stress de baas te blijven!

Stel je staat in de rechtszaal je pleidooi te houden of voert het woord tijdens een onderhandeling en ineens moet je terugdenken aan de zitting/onderhandeling van die week daarvoor, waarin je door een rechter/wederpartij venijnig werd onderbroken met de sneer: ‘U vervalt in herhaling, wilt u het kort houden’. Je kunt nu nog voelen hoe je even totaal uit balans raakte en over deze terechtwijzing heb je dan ook nog flink nagepleit met jezelf. En nu denk je: ‘Gaat het niet weer fout? Kan ik dit überhaupt wel…?’ Natuurlijk wil je die gedachten helemaal niet hebben, maar gedachten zijn soms als een radio zonder aan/uit-knop: deze lijken op te komen zonder dat je er grip op hebt.

Of herken je wellicht één van deze voorbeelden?

 • Je maakt je regelmatig zorgen. Als een opdrachtgever bijvoorbeeld niet meteen reageert op jouw advies, ben je de hele dag aan het twijfelen over je advies.
 • Als je een zitting of een belangrijke bespreking hebt gehad, vraag je je regelmatig af of je niet iets over het hoofd hebt gezien.
 • Je bent vaak afgeleid of hebt moeite om je te concentreren, omdat je gedachten van links naar rechts schieten.
 • Je ziet in dossiers regelmatig beren op de weg, waarvan je je achteraf afvraagt: waarover heb ik me eigenlijk druk gemaakt?
 • Zodra de druk toeneemt om te presteren, word je onzeker en komt er steeds minder uit je handen.
 • Je piekert vaak over je werk, hebt moeite met tegenslagen of kunt je werk moeilijk loslaten.

Dit zijn voorbeelden van juristen, die constante druk ervaren om aan de hoge eisen van het werk te voldoen. Wil jij ook op een ontspannen manier excellent kunnen presteren? Deze cursus biedt jou de handvatten om grip te krijgen op de negativiteit in je hoofd en geeft je hulpmiddelen en tips om stress te verminderen, beter te hanteren of zelfs te voorkomen, zodat je onder druk optimaal kan blijven presteren.

Met zelfcoaching kun je veel bereiken!

Dit is geen webinar, maar een actief zelfcoachingsprogramma! Een unieke mogelijkheid om aan de hand van tips afkomstig uit de coachingspraktijk van de docent door middel van zelfcoaching de vaardigheden, die je nodig hebt in de dagelijkse juridische praktijk, te versterken en op een ontspannen manier effectief te werken. Je krijg de tools aangereikt om constructief om te gaan met stressvolle situaties en onnodige stress te voorkomen, waardoor je optimaal kunt blijven presteren en gezond en vitaal kunt blijven. Al deze tips zijn reeds uitgeprobeerd door juristen die een coachingstraject hebben doorlopen bij Honig Coaching B.V., waarvan de The Practical Lawyer Online een onderdeel is. Door deze tips uit te proberen versterk je jezelf en vergroot je je zelfredzaamheid.

De tips zijn voor je eigen know how gebundeld, zodat je deze altijd bij de hand hebt en er dagelijks mee kunt blijven oefenen. Aan het einde van de cursus kun je de tips downloaden en printen.

 

Resultaat

Na het volgen van deze cursus:
 • Kun je beter onder druk presteren.
 • Weet je hoe je stress herkent, voor kunt zijn, vermindert en/of constructief hanteert.
 • Heb je de handvatten om rust in je hoofd te creëren en het getob een halt toe te roepen.
 • Heb je kennis gemaakt met zelfmanagementtechnieken, zoals het Zelfcoachingsmodel.
 • Heb je de juiste hulpbronnen ter beschikking om jezelf (bij) te sturen en negatieve denkpatronen om te zetten naar positief denken.
 • Ben je in veel werksituaties effectiever, omdat je je gedachten en emoties beter kunt managen.
 

Doelgroep

Advocaten, (kandidaat-) notarissen, bedrijfsjuristen, andere academisch geschoolde juristen, academisch geschoolde professionals in een vergelijkbare werkomgeving. Deze cursus is voor elk niveau geschikt (basis).
 
 

Mr. R.P.Y. Honig

Rüna Honig, voormalig advocaat-partner, is coach, docent en intervisiebegeleider en tevens directeur van Honig Coaching B.V., een opleidingsinstituut gespecialiseerd in de coaching en vaardigheidstraining van juristen. Rüna houdt zich vooral bezig met het opleiden en begeleiden van de jurist 3.0, de T-shaped lawyer, die door praktijkgerichte coaching en scholing in soft skills en persoonlijke ontwikkeling toegevoegde waarde wil creëren voor zijn omgeving. Rüna is met haar eigentijdse opleidingsinstituut Honig Coaching B.V. al jaren trendsetter in de markt. Zij was o.a. de eerste beroepscoach in de advocatuur. Rüna geeft cursussen op het gebied van professionele vaardigheden, zoals timemanagement, stress- en gedachtemanagement, profileren, omgevingsbewustzijn, politiek, communicatie- en beïnvloedingsvaardigheden, coach- en leiderschapsvaardigheden en trusted advisory. De cursussen zijn een mix van persoonlijke ervaring en ervaring uit haar coachingspraktijk. Rüna was ruim 23 jaar werkzaam als advocaat en juridisch adviseur gespecialiseerd in arbeidsrecht. In deze periode was zij geruime tijd als partner verbonden aan een middelgroot advocatenkantoor.

Optimaal presteren onder druk voor juristen

65 praktijktips en zelfmanagementtools om stress de baas te blijven