Basiscursus kantoorpolitiek: jongleren op de apenrots

€ 195,00 (ex. BTW):
Bestellen
Contact opnemen

De 75 beste praktijktips om te overleven in de kantoorjungle

Herken je één of meerdere van deze voorbeelden uit de praktijk?

 • Jouw collega is vakmatig gezien geen hoogvlieger, maar schiet toch omhoog in de organisatie. Je baas loopt met hem weg en jij begrijpt niet waarom.
 • Je hebt tijdens je functioneringsgesprek te horen gekregen dat je te weinig aanwezig bent op kantoorborrels. Wat niemand weet is dat je die borrels laat schieten uit plichtsbesef; je bent intussen hard aan het werk voor je werkgever.
 • Je hebt een slimme strategie bedacht om een ingewikkeld dossier vlot te trekken, maar tot je grote verbazing gaat je collega, waarmee je samenwerkt in dit dossier, er in een kantoorvergadering mee aan de haal. Ineens is het niet jouw, maar zijn idee.
 • Je hebt een goed plan bedacht om jouw team intern zichtbaarder te maken. Hoe verzamel je steun voor dit plan, vraag je je af.
 • Je wilt absoluut doorgroeien, maar hebt het gevoel dat de mensen die ertoe doen jou niet zien staan. Hoe zorg je ervoor dat je wel gezien wordt?
 

Wat je wel moet weten maar nergens leert!

 

Politieke vaardigheden als succesfactor

Uit deze voorbeelden blijkt dat je dagelijkse werk veel minder door je inhoudelijke deskundigheid wordt bepaald dan je zou verwachten. Je persoonlijke vaardigheden zijn vaak veel bepalender. Hoe werk je samen? Hoe maak je jezelf zichtbaar? Hoe krijg je gezag? Hoe pak je lastige situaties aan? De vaardigheid om invloed uit te oefenen en je effectief te bewegen in een politieke dynamiek vol tegengestelde belangen, ego’s en gevoeligheden is een belangrijke vaardigheid, die vaak cruciaal is voor het verloop van je carrière. Niet voor niets hebben succesvolle professionals bijna zonder uitzondering allemaal een goed afgestemde politieke antenne. Met deze cursus versterk je je politieke vaardigheden, zodat je meer invloed krijgt in de organisatie en je effectief kunt bewegen in de kantoorjungle. De succesvaardigheid die het verschil kan maken in jouw loopbaan.
 

Met zelfcoaching kun je veel bereiken!

Dit is geen webinar, maar een zelfcoachingsprogramma! Een unieke mogelijkheid om aan de hand van tips afkomstig uit de coachingspraktijk van de docent door middel van zelfcoaching de politieke vaardigheden te leren die je nodig hebt in de dagelijkse praktijk. We geven je de tips en tricks om je persoonlijke invloed en gezag te vergroten, zodat je effectiever werkt en beter presteert. Al deze tips zijn reeds uitgeprobeerd door juristen die een coachingstraject hebben doorlopen bij Honig Coaching B.V., waarvan de The Practical Lawyer Online een onderdeel is. Door deze tips uit te proberen versterk je jezelf en geef je je carrière een boost.
 
De tips zijn voor je eigen know how gebundeld, zodat je deze altijd bij de hand hebt en er dagelijks mee kunt blijven oefenen. Aan het einde van de cursus kun je de belangrijkste informatie en tips downloaden en printen.
 

Resultaat

Na het volgen van deze cursus:

 • Heb je basiskennis over kantoorpolitiek en weet je hoe een politiek systeem functioneert.
 • Kun je deze kennis toepassen in je eigen werkomgeving.      
 • Weet je hoe je steun voor jou als persoon en jouw belangen kunt organiseren, zodat je meer gedaan krijgt.
 • Kun je je sneller aanpassen aan situaties en aan de verwachtingen voldoen.
 • Kun je in wisselende situaties beter samenwerken en effectiever invloed uitoefenen.  
 • Versterk je je positie, omdat je weet hoe de hazen lopen.
 

Doelgroep

 
Advocaten, (kandidaat-) notarissen, bedrijfsjuristen, andere academisch geschoolde juristen, academisch geschoolde professionals in een vergelijkbare werkomgeving. Deze cursus is voor elk niveau geschikt (basis).
 

Mr. R.P.Y. Honig

Rüna Honig, voormalig advocaat-partner, is coach, docent en intervisiebegeleider en tevens directeur van Honig Coaching B.V., een opleidingsinstituut gespecialiseerd in de coaching en vaardigheidstraining van juristen. Rüna houdt zich vooral bezig met het opleiden en begeleiden van de jurist 3.0, de T-shaped lawyer, die door praktijkgerichte coaching en scholing in soft skills en persoonlijke ontwikkeling toegevoegde waarde wil creëren voor zijn omgeving. Rüna is met haar eigentijdse opleidingsinstituut Honig Coaching B.V. al jaren trendsetter in de markt. Zij was o.a. de eerste beroepscoach in de advocatuur. Rüna geeft cursussen op het gebied van professionele vaardigheden, zoals timemanagement, stress- en gedachtemanagement, profileren, omgevingsbewustzijn, politiek, communicatie- en beïnvloedingsvaardigheden, coach- en leiderschapsvaardigheden en trusted advisory. De cursussen zijn een mix van persoonlijke ervaring en ervaring uit haar coachingspraktijk. Rüna was ruim 23 jaar werkzaam als advocaat en juridisch adviseur gespecialiseerd in arbeidsrecht. In deze periode was zij geruime tijd als partner verbonden aan een middelgroot advocatenkantoor.
 

Basiscursus kantoorpolitiek (Advocaten)

De 75 beste praktijktips om te overleven in de kantoorjungle